logo

Ons verhaal

In een wereld waarin we steeds meer eenzaamheid zien, vinden wij van Muziek met je hart het des te belangrijker om die leegte te overbruggen. Dat doen wij met muziek, verbinding, plezier, contact en natuurlijk de herinneringen van vroeger in de muzieksessies die wij verzorgen voor mensen met dementie.

Elk mens wil gezien worden, ook mensen met dementie.

Vaak worden mensen met (vergevorderde) dementie gezien als een lastig bereikbare doelgroep. Ze worden soms gezien als moeilijk in de omgang en zitten vaak op een gesloten afdeling (voor hun eigen veiligheid). 
 
Ze zitten soms helemaal in hun eigen wereld. Vaak is het voor de verzorging of familie heel lastig om ze uit die wereld te halen en contact te krijgen met hun familielid. 
 
Mensen met dementie zijn niet lastig of moeilijk om contact mee te maken. Ze hebben gewoonweg een andere benaderingswijze nodig. Dat vraagt om geduld. Elk mens heeft een unieke ingang om contact te maken. Zo is dat ook bij mensen met dementie.
 
Muziek is één van de universele talen en een hele laagdrempelige manier om contact te maken met mensen (met dementie). Het is een manier om tot diep in het hart te raken. En dat is waarom het zo magisch is als mensen met dementie veranderen van ‘in hun eigen wereld zitten’ naar open en ‘alsof ze wakker zijn’. 
 
Met Muziek met je hart laten we iedereen voelen dat ze gezien worden. Dat maakt dat ze zich ook weer even mens voelen. Zodra mensen met dementie (herkenbare) muziek horen, dan zie je een niet-heldere blik veranderen in lichtpuntjes in hun ogen. En dat is zo bijzonder.
 
In 2018 werd Muziek met je hart door TessaJill Brockhoff opgericht. Inmiddels zijn we zo gegroeid dat we samenwerken met meerdere zangers en zangeressen. Op deze manier kunnen we nog meer mensen (met dementie) bereiken. Zo voorkomen we samen dat ze vervreemden van wie ze zijn of dat ze eenzaam op hun kamer zitten ‘weg te kwijnen’. 
 
Ontmoet ons team en onze zangers en zangeressen

Vocal healing - De methode van Muziek met je hart

Bekijk het team

Tessa Jill

Marije van Sonsbeek

Selma Michielsen-van Noije